Cupfiasko för Jönköping Södra

Uppdaterad 2016-08-25 | Publicerad 2016-08-24

Förlorade mot division 2-lag

Jönköping Södra åkte på en riktig kalldusch i Svenska cupen.

Division 2-laget Vänersborgs FK besegrade sitt allsvenska motstånd med 2-0 i den andra omgången.

– Vi är inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Pär Ericsson till Jönköpings-Posten.

Jönköping Södra och Jimmy Thelin gjorde flera förändringar till mötet mot Vänersborgs FK i Svenska Cupens andra omgång. Flera nyckelspelare, bland dessa Daryl Smylie och Pawel Cibicki, fanns inte med från start och bortalaget skulle få sig en kalldusch direkt.

Efter knappt tio minuters spel kunde Vänersborg ta ledningen och Jönköping fick jaga en kvittering.

"Känns riktigt tråkigt"

Nyförvärvet Pär Ericsson fick chansen från start men fick utgå med en skada i andra halvlek.

Trots ny offensiv kraft i form av Daryl Smylie skulle Jönköping Södra och målvakten Francisco Manila återigen få hämta bollen ur egna nätmaskor. Med drygt 25 minuter kvar tryckte Vänersborg, till vardags i division 2, genom Valon Gashi in 2-0 målet på volley och säkrade segern för hemmalaget.

Därmed är Jönköping Södra utslagna ur Svenska cupen och deltar inte i gruppspelet som avgöras nästa vår.

– Det känns riktigt tråkigt. Men vi är inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi kanske borde ha attackerat dem mer i andra halvlek i ställer för att hålla i bollen och spela runt. Men vi hittade inte nycklarna för att komma förbi deras försvar. Det blev bättre i andra. Då gick vi mer för det och skapade mer. Men det räckte inte i dag, säger Pär Ericsson till JP.se.

Hammarby fick en tuff start mot division 2-laget Gamla Upsala på bortaplan och låg under med 1-0 i paus. Trots underläge kunde Stockholmslaget först kvittera matchen och sedan ta ledningen.

Pa Dibba plockade upp en boll i straffområdet, gjorde sitt första mål i Hammarbytröjan och säkra Hammarbys seger till 2-1.

De allsvenska mästarna IFK Norrköping ägde stora delar av matchen mot Johan Mjällbys Västerås SK. AIK-lånet Niclas Eliasson stod för två av lagets mål när division 1-motståndet besegrades med 4-0.

BK Häcken gjorde sejouren kort mot division 3-laget Växjö BK och tog ledningen med 4-0 i paus.

Bortalaget ökade takten ytterligare i andra halvlek och kunde till slut vinna med 11-1 efter att Demba Savage stått för tre mål. Alexander Farnerud debuterade för Göteborgslaget och gjorde sitt första mål för klubben i andra halvlek.

Division 3-laget Ytterhogdals IK stod för en av de stora skrällarna i dagens andra omgång av Svenska cupen.

Mot Superettanklubben Syrianska reducerade och kvitterade laget matchen i den 83:e respektive 88:e minuten och tog matchen till straffar. Väl där var det inget snack om saken och Ytterhogdals IK tog sig vidare till gruppspel via 4-2 i straffläggningen.