Tredje raka för "Drillos" Norge

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-08

Knapp seger mot Cypern på bortaplan

Norge var illa ute mot Cypern, men kom undan med blotta förskräckelsen. Med tur och skicklighet kunde vårt grannland vinna med 2-1.

Egil "Drillo" Olsens gäng har fått en kanonstart på sin kvalgrupp. Först vann man med 2-1 i den kluriga bortamatchen mot Island och därefter tog man en riktigt meriterande skalp när man slog Portugal med matchens enda mål.

I kväll kom alltså den tredje raka segern och till en början såg det ut att bli tre enkla poäng.

Riise och Carew målskyttar

Redan efter en minut satte vänsterbacken John Arne Riise 1-0 på en kontring och strax efter paus fyllde John Carew på med tvåan sedan den cypriotiska backlinjen gått bort sig.

Efter paus kom däremot Cypern tillbaka och lagets specielle målskytt Ioannis Okkas kvitterade efter 58 minuter. Därefter fortsatte hemmalaget sin press men norrmännen fredade sitt mål och kunde till sist pusta ut.

Segern var alltså Norges tredje raka och nu ligger pressen på gruppkonkurrenterna Portugal och Danmark.