Liverpools ras – tappade 3–0 till 3–3

... men Salah avgjorde CL-mötet med sitt andra mål

Publicerad 2019-10-02

Det tog en halvtimme för Liverpool att gå upp i 3–0-ledning – och 20 minuter för RB Salzburg att kvittera genom norske Erling Braut Håland.

I en galen match avgjorde Mohamed Salah med sitt 4–3-mål.

– Momentum är en smutsig sak. De hade det och vi behövde ta det tillbaka, säger Jürgen Klopp i TV6.

– De regerande mästarna Liverpool glänste i öppningen av sin första hemmamatch i Champions League-gruppspelet. Mot Red Bull Salzburg sköt Sadio Mané 1–0, Andrew Robertson 2–0 och Mohamed Salah 3–0 inom en halvtimme.

Och sedan tappade de allt lika fort.

Inbytt och målskytt

Hwang Hee-chan reducerade före paus och Takumi Minamino dunkade en volley via marken in till 3–2 i början av andra.

I minut 60 lämnades den just inbytte norrmannen Erling Braut Håland ensam framför mål. Bollen nådde dit och 19-åringen satte ett av karriärens enklaste och potentiellt viktigaste mål.

Slut där?

Vann premiären med 6–2

Åh nej, efter en bollstöld tog Liverpool ledningen igen genom Mohamed Salah, ett 4–3-mål som kom att bli det sista.

Tränaren Jürgen Klopp kallar kollapsen efter 3–0 för ett missförstånd där vissa spelare ville stänga matchen och andra utöka ledningen.

– Vi är inte i drömlandet. Jag hade önskat att vi kunde passa runt bollen i 60 minuter, men det är inte möjligt mot det här motståndet, säger Klopp i TV6 och fortsätter:

– Det var en rejäl lektion för oss, det som hände i kväll.

Liverpool förlorade premiären med 2–0 mot Napoli medan Salzburg 6–2-slog Genk. I och med att de andra lagen kryssade är tabellen jämn, med Napoli som ledare och Liverpool samt Salzburg en pinne bakom.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se