Värnamo segrade efter självmål – i 89:e minuten

Uppdaterad 2022-10-04 | Publicerad 2022-10-03

Det såg länge ut att gå mot oavgjort men IFK Värnamo vann till slut med 2–1 hemma mot Mjällby efter ett sent självmål av Carlos Moros Gracia i den 89:e minuten.

– Det suger, säger Mjällbys lagkapten Jesper Gustavsson till Discovery efter matchen.

IFK Värnamos starka trend med tre raka segrar fortsatte efter ett sent avgörande hemma mot Mjällby.

Blekingarnas mittback Carlos Moros Gracia var olycksmannen som skänkte segern till Värnamo efter ett självmål med en minut kvar av ordinarie tid.

Det var dock gästerna som tog en tidig ledning när Herman Johansson tilläts löpa helt fritt mot Pilip Vaitsiakhovich och rulla in 1–0.

Kvitteringen dröjde till strax innan paus när Marcus Antonsson byggde vidare på sin redan galna målform och gjorde sitt sjunde mål på sina senaste fem matcher – hans artonde totalt i allsvenskan.

Avgjorde – för fel lag

En sömning andra halvlek följde och det såg länge ut att mynna ut i en oavgjord match.

Men då – med en minut kvar av ordinarie tid – var olyckan framme för Mjällby.

Mittbacken Carlos Moros Gracia satte huvudet till ett inlägg från höger men lyckades nicka in bollen i sitt eget mål.

”Det duger inte”

En tung förlust för bortalaget.

– Det duger inte. Vi borde gjort mer än ett mål, säger Mjällby-kaptenen Jesper Gustavsson i Discoverys sändning.

– Det suger alltid att förlora.

För Värnamo innebär de tre poängen att man nu har tio poäng ned till kvalplats och i princip har säkrat nytt allsvenskt kontrakt.

– Det tror jag, det känns skönt att det är så i alla fall, säger lagets mittfältare William Kenndal i sändningen.

– Vi är väldigt starka här hemma och vi vet att vi är bra på att göra mål sent och det förlitar vi oss på.

I kvällens andra allsvenska match vann Elfsborg mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Marcus Berg visades ut vid underläge 1–2 i den andra halvleken och Noah Söderberg kunde fastslå slutresultatet 3–1 till boråsarna i den 99:e matchminuten.