United-ikonen: ”Det blir myteri om han inte får jobbet”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ole Gunnar Solskjaer har kontrakt med Manchester United fram till sommaren, men det är fortfarande oklart vem som får tränarjobbet till nästa säsong.

Nu ger sig klubbikonen Gary Neville in i diskussionen.

– Ole har publiken med sig. Ledningen kan inte ge jobbet till någon annan, jag tror att det blir myteri om han inte får jobbet, säger han.

Norrmannen har imponerat sedan han tog över klubben efter José Mourinho i slutet av december. På 14 matcher i United har det blivit elva vinster, två oavgjorda matcher samt en förlust.

När han anställdes gick han in som ”caretaker manager”, för att ta över laget fram till sommaren. Vad som händer sedan är oklart. Både Tottenhams tränare Mauricio Pochettino och den före detta Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane har ryktats vara huvudkandidater för att få jobbet till nästa säsong.

För några dagar sedan gav sig Liverpools tränare Jürgen Klopp in i diskussionen för att ge sin syn på saken.

– Kan ni ens tänka er att de tar in en ny tränare? Han förtjänar det jobbet till 100 procent, säger han och hoppas att Solskjaer blir kvar.

”De sjöng hans namn”

Den före detta högerbacken, lagkaptenen och klubbikonen Gary Neville – nu expert i tv – säger att spelarna och klubben har fått tillbaka mycket av sitt självförtroende sedan norrmannen tog över. De har fortfarande inte förlorat mot ett engelskt lag sedan december.

– För tre månader sedan, om det stod 0–0 på hemmaplan, skulle fansen ha sjungit: ”Attack, attack, attack”. Nu sjöng de Solskjaers namn i andra halvlek. Känslan i klubben har förändrats, säger han i Sky Sports efter Uniteds kryss mot Liverpool i går.

Neville menar att det egentligen bara finns en man som kan leda Manchester United nästa säsong.

– Fansen älskar honom. De stod bakom laget i går och sjöng för honom. Ole har publiken med sig. Ledningen kan inte ge jobbet till någon annan, jag tror att det blir myteri om han inte får jobbet, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.