Bogdan räddade Liverpool från fiasko

Uppdaterad 2015-09-24 | Publicerad 2015-09-23

Liverpool lyckades inte avgöra mot ett av de sämsta försvaren i det engelska ligasystemet.

Ligacupmötet mot Carlisle slutade med ett straffdrama.

Målvakten Adam Bogdan räddade klubben från ett fiasko.

– Det var stora suckar av lättnad i omklädningsrummet efteråt, sa Gary McAllister, assistent till en pressad Brendan Rodgers.

Carlisle, mittenlag i fjärdedivisionen League Two, har haft ett svängigt försvar under de första åtta matcherna av ligan. Laget har släppt in 17 mål.

Tillsammans med Bristol City och Rotherham i Championship har laget släppt in flest mål av alla lag i de engelska ligasystemet.

Men Liverpool hade stora problem att avgöra mot League Two-klubben.

Chockade publiken

Danny Ings tryckte in 1-0 på Anfield i den 23:e minuten. Elva minuter senare kom dock kallduschen – Derek Asamoah kvitterade.

Sedan stod Carlisle emot under ordinarie tid och förlängningen. Enligt BBC hade Liverpool 60 procent av bollinnehavet, sköt totalt 47 skott – 16 på mål – och skapade 19 hörnor.

Det slutade med ett straffdrama.

Både Adam Lallana och Philippe Coutinho missade sina straffar. Men spelarna räddades av målvakten Adam Bogdan.

Syndabock blev Carlisle Bastien Hery som inte lyckades göra mål på den tionde straffen.

Det betyder att Liverpool är klart för den fjärde omgången av ligacupen.

Jumbon buades ut

En Premier League-klubb som har haft en bedrövlig start på ligan är Newcastle. Jumbon åkte ur ligacupen i den tredje omgången. Det blev en 0-1-förlust hemma mot Sheffield Wednesday. Newcastle fick ta emot burop från publiken.