Zlatan hjälte när vädret ”förstörde festen”

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2018-07-22

Han gjorde det igen.

I ett ruskväder på den amerikanska östkusten stod Zlatan för en mäktig uppvisning när hans Los Angeles Galaxy vände och vann på bortaplan med 3–1.

– En viktig seger men vädret förstörde festen, konstaterar Zlatan Ibrahimovic i en intervju efter matchen.

Han var inte ens med i truppen senast när LA Galaxy spelade på konstgräs. Men i natt var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i startelvan, och det med besked.

– Vi visste att vi skulle vända på den här matchen, och sen tog våra stora spelare över, säger en leende Chris Pontius till klubbens twitterkanal.

För det var nämligen hemmalaget Philadelphia Union som öppnade bäst. Laget hade flera chanser att ta ledningen innan laget kunde spräcka nollan i den 28:e minuten.

En hemmaledning som stod sig till halvtid.

”En fullständigt briljant pass”

Sedan klev Zlatan Ibrahimovic in i handlingen.

48:e minuten: Efter ett hårt centralt uppspel från egen planhalva tog Zlatan emot och vände upp på en yttersida. Sedan placerade han en perfekt tajmad passning mellan Philadelphias mittbackspar till en helt friställd Ola Kamara, som behöll kylan och chippade in 1–1. ”En fullständigt briljant pass”, hör man kommentatorerna säga i sändningen.

63:e minuten: Efter en fin pass längs vänsterkanten tog sig Romain Alessandrini förbi Philadelphias högerback och in mot straffområdet. Han släppte sedan en lätt pass snett inåt bakåt till en skottredo Ibrahimovic, som inte gjorde någon besviken. På typiskt Zlatan-manér dundrade svensken in 2–1 lågt i målvaktens vänstra hörn.

Och så hade LA Galaxy vänt på steken.

– Det här var en viktig seger. Ligga under 0–1 och sedan få göra ledningsmålet. Det var en bra vinst för oss, säger Zlatan efter matchen.

Zlatans ledningsmål var svenskens tolfte för säsongen. På hans fem senaste matcher har han gjort sju mål, vilket fört upp honom på en tredjeplats i ligans skytteliga.

Utsedd till matchens spelare

Philadelphia tryckte länge på för en kvittering, men i stället var det LA Galaxys mittback Michael Ciani som nickade in 3–1 på en hörna i matchens slutskede.

Efter matchen utsågs Zlatan Ibrahimovic till matchens spelare.

– Vi har olika kvaliteter i laget. Nu utnyttjar vi det vi är bra på och gör inte mer än vi behöver, förklarar Zlatan.

LA Galaxy verkar till slut ha fått igång spelet, och är nu obesegrade i sju raka matcher. Sviten har placerat laget på en slutspelsplats i amerikanska MLS.

Nästa match för klubben är den 27 juli mot stadsrivalen Los Angeles FC. Vi minns nog alla hur det gick i deras senaste möte.