Med i landslaget – men kan Isak åka?

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Var ett givet val”

Foto: Bildbyrån

Alexander Isak är uttagen i den svenska landslagstruppen till januariturnén.

Men om AIK:s 17-åring kan åka vet fortfarande ingen.

– Om han blir proffs får vi hantera det då, säger Janne Andersson.

Ryktena fortsätter att snurra kring Alexander Isak som är på väg bort från AIK till en av Europas allra största klubbar. Men trots osäkerheten kring 17-åringen är anfallaren uttagen i landslaget till januariturnén och träningsmatcherna mot Elfenbenskusten den 8 januari och Slovakien den 12 januari.

”Var ett givet val”

– Det ska bli jättespännande. Jag har fått frågan om honom under hösten, fullt berättigad också efter det han presterat i allsvenskan. Det var ett givet val att ta med honom här och i samtal med Rikard Norling (AIK:s tränare) har jag förstått att han i klubbmiljön varje dag som vi inte ser också fortsatt utvecklas. Det ska bli jättespännande att ha med honom här, säger Janne Andersson.

Men även om Isak är uttagen är det långt ifrån säkert att han kan åka. Om 17-åringen skulle byta klubb blir det en ny diskussion med den arbetsgivaren. Janne Andersson säger samtidigt att han inte tagit med den risken i beräkningarna vid uttagningen av någon av spelarna.

– Om de blir proffs innan vi åker får vi hantera det då, säger Andersson.

Flera spelare stoppade

Flera spelare har också redan stoppats. FC Köpenhamns duo Ludwig Augustinsson samt Robin Olsen får inte åka alls samtidigt som Bröndbys Johan Larsson bara fick tillåtelse av klubben att delta på halva turnén.

– Då valde vi att inte ha med honom alls, säger Andersson.

Utöver dem har Rasmus Elm tackat nej för tillfället och Adam Lundqvist (Elfsborg), Anton Cajtoft (Jönköpings Södra) samt Pawel Cibicki (Malmö FF) lämnats utanför på grund av skadeproblem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.