Kapaciteten: 16 000 På plats: Över 40 000

Publicerad:

FOTBOLL

Galna bilderna: ”Säkerheten inte högst på agendan”

1 av 3 | Foto: AP
Kvalmatchen i Kaduna var het.

Kvalmötet Nigeria–Egypten följdes av över 40 000 åskådare.

På en arena som tar in 16 000.

”Säkerhet och arrangemang stod tydligen inte högst på agendan”, skriver Rami Shaaban på Twitter.

Sett till bilderna är det smått otroligt att kvalmötet till de afrikanska mästerskapen mellan Nigeria och Egypten inte slutade i någon katastrof.

Över 40 000 åskådare rapporteras ha tagit sig in på Ahmadu Bello Stadium – som har en officiell kapacitet för 16 000 åskådare – i nigerianska Kaduna.

”Inte högst på agendan”

Senaste gången Nigeria spelade en landskamp i Kaduna slutade matchen i en katastrof med flera skadade och stadens politiker hade därför bestämt att samtliga människor skulle släppas in under gårdagens möte för att undvika ett nytt kaos.

Kreativa lösningar som ståplatser i ett kameratorn, sittplatser på ett tak och personer som klättrade upp i strålkastarmasterna följde mötet utöver de 16 000 sittplatserna.

”Säkerhet och arrangemang stod tydligen inte högst på agendan...”, skriver den förre Djurgården- och Hammarbymålvakten Rami Shaaban, med egyptiskt påbrå, på Twitter.

Stora polisstyrkor med hästar var på plats för att kontrollera den stora folkmassan och enligt rapporterna ska ingen människa ha kommit till skada.

Kvitterade med ”fuskmål”

Matchen då?

Den slutade 1–1 efter att Oghenekaro Etebo gjorde Nigerias mål innan Romastjärnan Mohamed Salah kvitterade med ett kontroversiellt mål i slutet.

Nigeria spelade ut bollen på grund av en skada, men Egypten vägrade att spela tillbaka bollen och kvitterade i stället till 1–1.

– Allt jag kan säga är att fair play är fair play. Man kan säga att vi borde ha varit mer fokuserade, men det här är fusk. Det är allt jag kan säga, det händer i Egypten och överallt, säger Chelseas John Obi Mikel, enligt Daily Mail.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.