Besiktas-mittbacken Domagoj Vida fick rött kort efter 16 minuter.

Bayern München utnyttjade sedan övertaget på bästa sätt i det första mötet i Champions League-åttondelen.

Bayern München har endast förlorat två Bundesligamatcher och leder ligan på ett överlägset manér – och allt talar för att det Jupp Heynckes-ledda laget kommer att få lyfta bucklan i maj.

Men nu har klubben siktet inställt på ytterligare en titel.

När Besiktas gästade Allianz Arena i det första mötet i CL-åttondelen mellan lagen tog tyskarna ett stort kliv mot avancemang.

Domagoj Vida fick rött

Under de inledande minuterna satte Bundesliga-giganten ett hårt tryck och hotade bortalagets målvakt Fabri flera gånger om.

Men sedan blev det lite lugnare för gästerna – i alla fall för en kort stund.

Efter 16 spelade minuter fick nämligen den kroatiske mittbacken Domagoj Vida rött kort efter att ha glidtacklat James Rodríguez, och sedan var det total dominans från hemmalaget.

Lewandowski tvåmålsskytt

I den 44:e matchminuten petade Thomas Müller in ett 1–0-mål och kort in på den andra halvleken utökade fransmannen Kingsley Coman ledningen.

Men Bayern München var inte nöjt där.

Müller styrde in trean efter ett inlägg av högerbacken Joshua Kimmich, stjärnanfallaren Robert Lewandowski fick in ytterligare ett mål med tio minuter kvar att spela och i den 88:e minuten fastställde samme Lewandowski resultatet till 5–0.

– Det var viktigt att vi fick med oss ett bra resultat. Det röda kortet spelade en avgörande roll, men vi var inte tillräckligt aggressivt i den första halvleken överlag. Det förändrades i den andra, säger Thomas Müller enligt tyska Sky Sports.