Tre blytunga poäng mot Frankrike.

Och ett drömresultat i Vitryssland.

Det är härmed fördel Sverige om den direkt VM-platsen till Ryssland nästa år.

Blågul bragd mot Frankrike på Friends arena – samtidigt fick Sverige ett drömresultat borta i Borisov.

Där slog nämligen Vitryssland till med sin första seger i VM-kvalet – och det mot Bulgarien som därmed gick miste om chansen att blanda sig in i toppen i gruppspelet.

Hemmalaget tog ledningen på straff i den första halvleken efter att Mikhail Sivakov skickat in bollen från elvameterspunkten.

Avgörandet kom sedan i den 80:e minuten när Pavel Savitskiy med en perfekt chip satte bollen ribba in bakom målvakten Nikolai Mihaylov.

Bulgarien reducerade på stopptid men fick inte med sig några poäng i kväll.

Holland krossade Luxemburg

Därmed passeras laget av Holland som planenligt besegrade Luxemburg.

Wesley Sneijder fick äran att vara lagkapten för 131:a gången i ordningen och är därmed den som flest gånger burit bindeln i den holländska landslaget. Därmed slår han Edwin van der Sars rekord på 130 matcher som kapten.

33-åringen firade genom att dunka in 2–0 i den första halvleken.

Dessförinnan hade Arjen Robben rullat in 1–0 mot Luxemburg.

Matchen slutade till slut 5–0 efter att Georginio Wijnaldum, Quincy Promes och Vincent Janssen skrivit in sig i målprotokollet i den andra halvleken.

Summan av kvällens resultat är att Sverige nu leder grupp A på målskillnad före Frankrike.

Trea är Holland, tre poäng bakom toppduon och en poäng före Bulgarien.