”Gillar det inte – måste visa respekt”

Av: Emil Eiman Roslund, Alexandra Jonson

Publicerad:
Uppdaterad:

STOCKHOLM/BARCELONA. Mållösa efter en kvart.

Då började Barcelonasupportrarna bua.

Något Jordi Alba inte uppskattar.

– De måste visa mig respekt, säger vänsterbacken.

I matchen där Lionel Messi sent avgjorde från straffpunkten mot Alexander Isaks Real Sociedad fick Barcelona nästan frekvent uthärda hemmasupportrarnas missnöje på Camp Nou. Försvararen Jordi Alba störde sig på beteendet och uttryckte sig både med gester och ord – när han firade ett mål, som blev bortdömt, på tilläggstid tryckte han in fingrar i sina öron och gav sedan efter segern sin syn på den något irriterade relationen med publiken.

– Ingen gillar att spela dåligt, och ingen tycker om hur vi spelar för tillfället. Men jag gillar inte att folk buar när det är mållöst efter femton minuters spel. Det är inte kul när ditt eget lags supportrar inte är på din sida, framför allt på hemmaplan, säger Jordi Alba och fortsätter.

– Vi har bra attityd och ger allt vi kan på planen. Jag kommer inte att gömma mig, jag respekterar alla men supportarna måste visa mig respekt.

”Bra situation”

Barça är efter 1–0-vinsten ny serieledare i La Liga, två poäng fler än Real Madrid som har en match färre spelad, precis som landslagssvensken Alexander Isaks Real Sociedad som ligger sexa med fyra poäng upp till trean Sevilla.

– Det är väldigt häftigt, samtidigt har vi inte riktigt åstadkommit något än. Vi vill mer men vi har satt oss i en väldigt bra situation för att åstadkomma något väldigt stort, säger Isak till Sportbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE