Bryter kontraktet när spel inte stoppas

Publicerad:
Foto: Petr David Josek / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Han tillhörde ligan som är den enda som fortsatt spela.

Demonstrativt väljer nu därför John Obi Mikel att bryta kontraktet med turkiska Trabzonspor.

”Jag vill inte spela fotboll i dagsläget, skriver mittfältaren.

32-årige John Obi Mikel, med förflutet i bland annat Chelsea, har bestämt sig för att omedelbart lämna turkiska högstaligalaget Trabzonspor. Den nigerianske mittfältaren hade ett år kvar på sitt kontrakt, men han vill inte fullfölja det eftersom Süper Lig har gått emot alla andra europeiska fotbollsligor och inte pausat säsongen med anledning av coronaviruset.

”Det finns mer i livet än fotboll. Jag känner mig inte trygg och vill inte spela fotboll i dagsläget. I denna kritiska tid borde alla vara hemma med sina familjer”, skriver Mikel på Instagram.

Basketen fortsätter

Mikel kom till Trabzonspor i somras och har gjort 19 ligamatcher för laget under säsongen. Klubben Mikel nu lämnar leder Süper Lig efter 26 omgångar med bättre målskillnad än Istanbul Basaksehir.

Idrotten i Europa har i stort sett stängts ner medan den har fortsatt i Turkiet, utan publik. I helgen ska nästa omgång i högsta fotbollsligan avgöras, och basketligan – där svenska stjärnor som Amanda Zahui och Farhiya Abdi spelar – ska ha matcher i helgen bakom stängda dörrar.

– Vi är typ den enda ligan som fortsätter vilket är konstigt. Jag tycker att vi borde följa majoriteten av alla ligor och antingen ha uppehåll eller stänga ner helt för säkerheten, säger Farhiya Abdi.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.