Göteborgs svarta vecka fortsatte

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. En vecka, tre matcher, tre förluster.

Göteborg har sprungit rätt in i väggen.

– Det har verkligen inte varit någon kul period. Vi orkar inte, säger Julia Zigiotti Olme efter 0-2 i toppmatchen mot Rosengård.

1-2 mot Eskilstuna. 1-2 mot Bayern München i Champions League. Och så 0-2 mot Rosengård. På en vecka har Göteborg gått från att vara med i både guldrace och Champions League-titelsnack till att vara borta från det mesta. 

– Det är rätt tungt. Men självklart slutar vi inte tro på det. Allt kan hända och det är väldigt tajt, säger Julia Zigiotti Olme.

Tog helt slut

Efter en händelselös första halvek och en inspirerande och bra första kvart av den andra så tog Göteborg helt slut mot Rosengård. Man är nu åtta poäng efter skåningarna med fem omgångar kvar. Dessutom har både Vittsjö och Kristianstad tagit sig förbi efter att göteborgarnas formkurva pekat rakt söderut. 

– Vi tappar det efter 60 minuter. Vi orkar inte. Många är lite småskadade överallt. Men får vi till vårt spel och alla blir friska och orkar i 90 minuter så ska det absolut inte vara några problem.

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Göteborgs ordförande Peter Bronsman satte i fjol målsättningen att klubben nästa år skulle nå Champions League-final, som då spelas på hemmaplan på Gamla Ullevi. Nu är risken stor att klubben inte ens kvalificerar sig till turneringen. Topp två är ett måste.

Är det mer fokus på att nå Champions League nu, än att vara med och slåss om guldet?

– Alltså, vi tar en match i taget. Nu är det svenska cupen om tre dagar, så det är fullt fokus på det. Sen allsvenskan mot Djurgården. Och så Bayern München i Champions League. Vi satsar självklart på allt, säger Zigiotti Olme.

Fler skador

Göteborgs tunna trupp gör dock att läget är prekärt. Till tidigare skadade och slitna spelare adderades mot Rosengård också lagkaptenen Beata Kollmats som tvingades byta i den 69:e minuten. Klubben satsade på tre etablerade nyförvärv i somras, men fick bara in ett, Emma Berglund. Som dessutom varit skadad sen hon kom.

– Det är klart att vi hade kunnat behövt få in några fler nyförvärv. Just nu har vi en ganska tunn trupp och har många skadade, så självklart hade några till inte skadat. Men vi ska klara oss på de vi har. 

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.