Kulusevski låg bakom Juventus seger i debuten

Publicerad 2020-10-20

Dejan Kulusevski blev utbytt i den 56:e minuten i Champions League-debuten.

Tio minuter tidigare hade han fixat Juventus ledningsmål.

Svensken sköt och Alvaro Morata satte returen till 1–0 mot Dynamo Kiev.

Dejan Kulusevski har fått chansen från start i de tre inledande matcherna av Serie A. Juventus första Champions League-match blev inget undantag. Succésvensken tog plats i elvan och fick göra sin debut i turneringen.

Juventus, som saknade Cristiano Ronaldo på grund av ett positivt covid-19-test, fick dock en tung start efter att kaptenen Giorgio Chiellini tvingats kliva av skadad redan efter 18 minuter.

”Har en fantastisk framtid”

Bortalaget ägde ändå spelet på mot Dynamo Kiev och i den 34:e minuten fick Kulusevski halvlekens kanske bästa chans när han blev framspelad av Adrien Rabiot i straffområdet. Svensken klackade bollen mot mål, men målvakten räddade ut till hörna.

Ledningsmålet kom i stället direkt efter paus. Kulusevski gick på skott precis innanför straffområdet och Heorhiy Bushchan släppte retur rakt ut. Där dök Alvaro Morata upp och kunde enkelt sätta 1–0.

Tio minuter senare fick Kulusevski kliva av till förmån för Paulo Dybala. Med sex minuter kvar av matchen punkterade Morata matchen med sitt andra mål.

– Vi ville få en bra start i gruppen och vi spelade bra i kväll, säger tvåmålsskytten som även lovordar Kulusevski och Federico Chiesa, 22:

– Chiesa och Kulusevski har en fantastisk framtid framför sig och de är viktiga för laget. Båda är väldigt duktiga och de kommer växa ännu mer, säger Alvaro Morata till Sky Italia.