Elanga sänkte Bosnien-Hercegovina – toppar skytteligan

Säker seger för U21-landslaget i EM-kvalet

Publicerad 2021-11-12

Ett mål i första – och ett i andra.

Anthony Elangas två mål i 4–0-segern gör att 19-åringen nu toppar skytteligan i EM-kvalet.

– Det är privilegium att ha de här spelarna, säger förbundskapten Poya Asbaghi till C More.

Amin Sarr var nära att ge Blågult ledningen redan efter fyra minuter på Borås Arena, men en benparad från Bosnien-Hercegovinas keeper räddade gästerna där och då.

Sverige dominerade matchbilden och det var bara en tidsfråga innan 1–0-målet skulle komma.

Det kom i den 24:e minuten.

Blågult tilldelades straff, fram klev Anthony Elanga och förvaltade den på bästa tänkbara sätt: 1–0 Sverige.

– Jag älskar att göra mål. Jag gillar att lägga mina bollar där, jag har bra självförtroende när jag har straff, säger målskytten till C More.

”Brasiliansk dans”

Elanga firade med en dans.

– Alex Telles (lagkamrat i Manchester United) sa att jag måste göra en sådan dans om jag gör mål, en brasiliansk dans, då sa jag att jag ska göra det om jag gör mål.

Alex Telles.

På tilläggstid i första utökade sedan stekhete Patrik Wålemark ledningen till 2–0 när han vackert placerade in kulan i det bortre hörnet.

Och det slutade med ett målkalas den här fredagen.

Med kvarten kvar att spela gjorde Elanga sitt andra mål för kvällen, ett mål som gör att han nu toppar EM-kvalets skytteliga med sina sex strutar – tillsammans med Kroatiens Roko Simic.

Leder gruppen

Två minuter senare satte inbytte Benjamin Nygren spiken i kistan då han nickade in 4–0 till Blågult, vilket slutsiffrorna skrevs till.

– Vi dominerar väldigt mycket med bollinnehavet, laget har tagit stora kliv de senaste samlingarna, säger förbundskapten Poya Asbaghi.

U21-landslaget toppar sin EM-kvalgrupp på 14 poäng, en pinne mer än Italien som är tvåa (som också har en match mindre spelad). Fyra matcher återstår och härnäst väntar Irland på bortaplan, en match som spelas på tisdag.

U21-EM spelas i Georgien och Rumänien sommaren 2023. Gruppsegrarna samt bästa grupptvåan tar sig direkt till mästerskapet, medan övriga åtta grupptvåor gör upp om fyra platser i playoff.