Juventus fiasko i första matchen utan Ronaldo

Nykomlingen med första bortamålet på 15 år

Publicerad 2021-08-28

Ingen Cristiano Ronaldo – inga poäng.

I första matchen utan superstjärnan föll Juventus överraskande mot nykomlingen Empoli med 1–0.

Det kom från i stort sett ingenstans – Cristiano Ronaldo, invärvad för att bärga titlar till Juventus, lämnade för Manchester United under fredagen.

Redan dagen efter tog Juve emot nykomlingen Empoli på hemmaplan i Serie A. Ronaldo saknades alltså i startelvan, och det gjorde även Dejan Kulusevski. Det svenska stjärnskottet förpassades till bänken.

Då blev det en blytung kväll för den gamla damen. Efter dryga tjugo minuter gav Leonardo Mancuso Empoli ledningen. Detta med sitt första mål i Serie A någonsin.

En poäng på två matcher

Det överraskande målet blev sedan matchens enda. Trots att Juventus satte in Alvaro Morata. Trots att Kulusevski kom in i matchen med 25 minuter kvar att spela.

Nej, det var inte alls Juventus kväll, som inleder eran efter Ronaldo med noll poäng. Totalt har storlaget endast lyckats skrapa ihop en poäng på de inledande två omgångarna.

Som om inte det räckte var Empolis mål det första laget gör borta mot Juventus på femton år (januari 2006 senast) enligt OptaPaolo.