Janogy tillbaka – slog till direkt

Publicerad 2022-05-08

Madelen Janogy har missat Hammarbys fyra senaste matcher på grund av skada.

Mot Vittsjö var 26-åringen tillbaka och behövde bara 14 minuter på planen innan hon blev målskytt.

Men någon seger fick Hammarby inte fira.

– Skönt att komma tillbaka, men trist att vi inte tar tre poäng, säger Madelen Janogy i Viaplay efter 2–2-matchen.

Gästernas Sarah Stratigakis lyckades redan i den sjätte minuten ge sitt lag ledningen. Från sin position ute till höger tog hon sig in i straffområdet och sköt ett avslut som inte var otagbart för Hammarby-målvakten Anna Tamminen.

– Ser överlag ganska passivt ut, säger kommentatorn Gustav Karlsson i Viaplays sändning.

Men Vittsjö bjöd tillbaka.

Gästerna slarvade i uppspelet samtidigt som Hammarby fick bra träff på sin höga press. Bajen-spelaren Emilia Larsson fick bollen och tog god tid på sig innan hon skickade in 1–1.

Larssons mål var det första skottet som Sabrina D’Angelo släppte förbi sig sedan den 15 april. Vittsjö-målvakten hade inför dagens match tre raka hållna nollor.

Janogy målskytt direkt

En skada har hållit landslagsstjärnan Madelen Janogy borta från spel i damallsvenskan i fem veckor.

Nu var hon tillbaka i Bajens matchtrupp – och blev målskytt direkt.

Janogy hoppade in i den 66:e minuten och 14 minuter senare slog hon till med säsongens första fullträff.

Men något segerfirande blev det inte för Janogy och hennes lagkamrater.

Bara två minuter efter 26-åringens ledningsmål kvitterade Clare Polkinghorne och matchen slutade 2–2.

– Finns många grejer vi kan ta med oss, sedan handlar det bara om att slipa på dem, säger Madelen Janogy.