FC Rosengård krossade KIF Örebro

Uppdaterad 2021-08-27 | Publicerad 2021-08-22

FC Rosengård körde över KIF Örebro med 6–0.

Då gjorde den 16-åriga talangen Bea Sprung mål direkt i sin allsvenska debut.

– Det var helt otroligt, det känns nästan som en dröm, säger hon till Sportbladet efter matchen.

Serieledande FC Rosengård tog emot KIF Örebro efter OS-uppehållet.

Inför matchen hyllades de olympiska hjältarna Caroline Seger, Olivia Schough och Teagen Micah för sina insatser med blommor och applåder.

Det var ett FC Rosengård som rivstartade och tog ledningen efter bara sex minuter genom Mimmi Larsson.

Tjugo minuter senare missbedömde Örebro-målvakten Emma Berglund situationen och tvingades ta bollen med handen precis utanför straffområdet. Gult kort och en frispark som Rosengårds Jelana Cancovic snyggt lyfte in i mål. Tuffast möjliga start för Örebro.

Innan pausvila hann FC Rosengård utöka sin ledningen ytterligare två gånger genom Sanne Troelsgård och Ria Öling.

Mål i debuten

Skånelaget fortsatte sin överkörning i den andra halvleken. Ria Öling gjorde sitt andra mål för dagen när hon utökade ledningen till 5–0.

16-åriga talangen Bea Sprung byttes in i den andra halvleken och gjorde där med sin debut i damallsvenskan. Och talangen skulle presentera sig direkt när hon spikade slutresultatet till 6–0.

– Det kändes stort att få göra debut, det är något jag strävat efter länge, att få göra ett mål på det och vinna matchen var helt otroligt. Det känns nästan som en dröm, säger Sprung.