Dejan Kulusevski värd 840 miljoner kronor

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo är värd 470 och Leo Messi 540 miljoner kronor.

De är inte i närheten av en 20-åring från Kälvesta.

CIES beräknar att Dejan Kulusevski är värd 840 miljoner kronor.

Beräkningen gjordes dessutom före Kulusevskis fina inhopp och framspelning i Juventus 3–1-seger mot Milan, så kanske har prislappen kryddats litegrann.

Vi förstår att det är svårgreppbart med skyhöga övergångssummor, men uppgifterna vi hänvisar till kommer från den ansedda forskningsgruppen CIES Football Observatory i Schweiz.

Deras algoritm tar hänsyn till spelares prestationer, ålder och kontraktslängd och när allt bakas ihop kommer en siffra ut på andra sidan.

Lindelöf också med på listan

Högst värderad i de fem stora ligorna är 23-årige Marcus Rashford, som har kontrakt med Manchester United fram till 2024. Uppåt 1,7 miljarder beräknas du få ge för honom. Tvåa är Erling Braut Håland på strax över 1,5 miljarder.

På femte plats i Serie A finns alltså Dejan Kulusevski på 840 miljoner kronor, bara bakom Inter-trion Hakimi (1,14 miljarder), Martinez (1,06) och Lukaku (980 miljoner) samt lagkamraten Matthijs de Ligt (1,04). Svensken, som värvades till Juventus för 365 miljoner, är den ende bland de tio värdefullaste i italienska ligan som är född 00-talet och har kontrakt med Juventus till 2024.

En svensk till är med på listan över mest värdefulla i de fem största ligorna. För 600 miljoner kronor kan du köpa Victor Lindelöf, beräknar CIES.

Foto: Linnea Rheborg / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.