”Betyder inte att det är en konflikt”

Sportchefens svar efter uppgifterna

Publicerad:

FOTBOLL

Sportbladet kunde i dag avslöja att det har rått oenighet inom IFK Göteborg om tränarfrågan.

Uppgifter som sportchef Pontus Farnerud indirekt bekräftar.

– Det är nog bara helt naturligt, säger han i Dplay.

Tidigare under torsdagen kunde Sportbladet avslöja orsaken till varför någon ersättare till sparkade Poya Asbaghi ännu inte presenterats. Enligt källor råder det en stor spricka inom IFK Göteborgs ledning där den gruppering som nu förespråkar Roland Nilsson har gått förbi klubbens sportråd och delar av styrelsen som tydligt förespråkat och tagit beslut om att rikta in intresset mot Jens Gustafsson.

Blåvitts klubbdirektör Max Markusson dementerade uppgifterna.

– Vi är helt överens om vem vi vill ha som tränare i IFK Göteborg, säger han.

”Helt naturligt”

I en intervju med Dplay inför kvällens match mot Hammarby ger sportchef Pontus Farnerud sin syn på saken. Han bekräftar då att det de facto rått oenighet i tränarfrågan, men säger samtidigt att skriverierna om att man ”inte varit överens” är överdrivna.

– Det är lite tröttsamt om jag ska vara ärlig. Att man har haft diskussioner och inte är överens betyder inte att det finns någon konflikt i klubben, utan det är nog bara helt naturligt. Jag tror det skulle vara värre om alla visste att vi var helt överens om allting, om supportar och media visste det, då skulle jag vara orolig. Att vi har diskussioner och är oense om vissa saker, det tyder bara på att klubben jobbar väldigt hårt för att hitta rätt, inte bara nu utan även för kommande år, säger Farnerud.

Klart inom kort?

På frågan när en ny tränaren väntas presenteras svarar han kryptiskt:

– Så snart som möjligt.

När Dplay ber om ett mer konkret svar säger han:

– Alf (Westerberg) och Ferran (Sibila) ansvarar för matchen i kväll. På söndag har vi nästa match. Förhoppningsvis, när arbetet inför den matchen påbörjar, finns det kanske en ny tränare på plats.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.