Zlatan straffsumpare – Milan vann svenskmötet

Uppdaterad 2021-01-31 | Publicerad 2021-01-30

Milan var skakat i slutet.

Men höll undan – och bortaslog Bologna med 2-1.

Zlatan Ibrahimovic, 39, var i händelsernas centrum tidigare i veckan då han rök ihop med Romelu Lukaku i Coppa Italia. Enligt italienska medier riskerar svensken nu tio matchers avstängning i den inhemska cupen.

I dag, lördag, var 39-åringen med från start när Milan gästade Bologna i Serie A.

Milano-klubben tilldelades straff efter 25 minuters spel. Fram klev Ibrahimovic och… brände. Returen? Den stötte Ante Rebić in till 1–0.

Milan skakat

Tio minuter in på den andra halvleken tilldelades Milan straff på nytt. Den här gången tog Franck Kessié hand om den – och utökade Milans ledning.

Andrea Poli reducerade med tio minuter kvar och hemmalaget var ytterst nära att få till en kvittering i slutskedet. Men Milan höll undan, tog tre poäng och befäster därmed serieledningen (fem poäng ner till Inter, som har en match mindre spelad).

– Orättvist, jag tycker vi spelade bättre än Milan, även om Milan är ett bättre lag. Hade vi haft ”Ibra” i vårt lag hade vi vunnit med 3-0, säger Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic till Sky Sport.

Bolognas Mattias Svanberg blev inbytt med 25 minuter kvar att spela.