Ekroth matchhjälte – Juventus vann cupen

Publicerad 2019-04-28

Petronella Ekroth, 29, har tagit sin andra raka titel.

Svenskan stod för ett mål när Juventus slog Fiorentina i cupfinalen.

– Dubbla mästare – vilket sätt att avsluta säsongen på!, skriver Ekroth på Twitter.

För ungefär en vecka sedan säkrade Juventus Scudetton båda på dam- och herrsidan.

Petronella Ekroth omvandlades till en viktig spelare i ”Juves” startelva.

Hon såg själv till att att nicka in 1–0 som bäddade till ligatiteln förra veckan.

– Det var så jäkla skönt att göra ett mål i en sådan här match. Att sätta det och visa att vi ska vinna, sa hon till Sportbladet då.

Tog ledningen tidigt

Och i dag var det dags igen.

Juventus mötte Fiorentina i cupfinalen och matchen hann inte bli tio minuter gammalt innan Ekroth slog till och gav ”Bianconere” ledningen.

Efter halvtimmen spelad kunde Juventus utöka sin ledning när Valentina Cernoia satte dit 2–0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Fiorentina kom nära men målvakten Laura Giuliani stod för en jätteräddning.

Men en reducering skulle komma.

Tatiana Bonetti satte dit 1–2 med kvarten kvar – men kom aldrig närmare än det och Juventus höll undan och säkrade därmed andra titeln på åtta dagar.

DOUBLE UP🏆🏆CHAMPIONS!!✌🏼 WOOOW WHAT A WAY TO END THE SEASON!!🎉🎉 #champions #coppaitalia #winning #finoallafine @ Pa…