Sundgren: ”Jag måste rentvå mitt namn”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Sundgren blev arbetsbefriad från AIK.

Nu skriver han ett öppet brev publicerat i Expressen.

”Måste rentvå mitt namn och lämna över min historia till er”, skriver Sundgren.

Högerbacken Daniel Sundgren har nu, efter de senaste dagarnas tumult där AIK valde att stänga av honom sista veckan på kontraktet, skrivit ett längre öppet brev främst riktat till AIK-supportrarna.

Där han förtydligar vad som hände, att en ny regel för i år gjorde att han inte kunde spela Champions League-kval med AIK samt registreras för Europa League-kvalspel med sin nya grekiska klubb Aris.

Möte med Norling

Några dagar före en allsvensk drabbning med IFK Norrköping, som spelades den tjugofemte juni, satte sig Sundgren, sportchef Björn Wesström och tränare Rikard Norling i ett möte, där Sundgren fick reda på att han med största sannolikhet kommer att bli uttagen till stundande Champions League-kvalmatcher.

”BW bekräftade och sa att jag skulle förstå situationen från deras vinkel och att han inte ville hamna i onödiga diskussioner eller bråk med RN om detta, trots att BW dagarna innan varit på min sida. Jag tog emot deras information och där började både huvudet och kroppen att säga ifrån”, skriver Sundgren i det öppna brevet som publicerats i Expressen.

Mot sin önskan

Sundgren blev sedan mot sin önskan uttagen till matchen mot armeniska Ararat i CL-kvalet.

”Jag var ärlig och berättade att jag kände i min kropp att jag inte skulle kunna ge hundra procent. Ska jag spela vill jag kunna ge allt. RN svarade då mig: ”Daniel, jag har känt dig i snart tre år, och jag vet att om jag ställer dig på planen så ger du alltid hundra procent”, sen reste han sig och gick”, skriver han.

Blir sjuk

Efter detta blir 28-åringen sjuk och börjar spy och deltar inte vid förlusten mot Ararat, i onsdags får Sundgren veta att han ska in till kansliet.

”Jag får meddelat för mig att mina saker är packade och finns att hämta på Karlberg och att de avser att kommunicera detta inom 24 timmar”, skriver han i brevet.

Tackar supportrarna

På sociala medier har han tackat och hyllat AIK-supportrarna.

”Jag fick göra fler än 100 matcher i AIK, bära kaptensbindeln och även vinna SM-guld. Det tar jag med mig livet ut. Utan er, ingen Daniel Sundgren”, skriver han på sitt Instagramkonto.

Den artonde juli påbörjar Sundgren karriären som utlandsproffs i grekiska Aris.

1 av 2 | Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE