Fotboll

AIK sågade underlaget efter galna derbyt

Av: 

Samuel Abrahamsson

Linn Nordström

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Målvaktstavlor, straffmiss, frisparkskanoner och sex mål.

Det galna derbyt mellan Hammarby och AIK slutade 3–3.

Efteråt valde Sotirios Papagiannopoulos att håna konstgräset på sin Instagram.

”Extrapris nu på Bauhaus”, skriver han till en annons på konstgräs från byggvaruhuset.

Det blev ett helgalet derbyt mellan Hammarby och AIK på söndagseftermiddagen där AIK fick den bästa starten när Nabil Bahoui satte 1–0 efter nio minuters spel, fint framspelad av Nicolas Stefanelli.

Hammarby, som hade det mesta av spelet, kom tillbaka när Gustav Ludwigson nickade in 1–1 efter en dryg halvtimmes spel. Ett mål som dock skulle bli omdiskuterat där flera AIK-spelare ropade på offside.

Åtta minuter senare var det däremot inget snack när Mohanad Jeahze på en frispark långt till höger fick på en pangträff och satte 2–1 i Kristoffer Nordfeldts ersättare Budimir Janošević närmsta kryss.

– Frisparkar har jag tränat på en del, men inte just på det läget, säger Jeahze om sitt mål.

Discovery plus expert Alexander Axén menade dock att det var en tavla.

– Det är bra gjort, men den måste målvakten ta, säger han.

Dubbla straffar

Efter en timmes spel skulle dock Janošević revanschera sig. Domaren pekade på straffpunkten efter att Lahdo gått ner i en duell och Darijan Bojanic tog straffen men, Janošević räddade den.

Bara två minuter senare var det i stället AIK:s tur att få straff när Alexander Milosevic slog in ett inlägg som gick på Mads Fengers arm trots att han hade armen intill kroppen.

Domaren Kristoffer Karlsson pekade på straffpunkten och Sebastian Larsson var säkerheten själv när han satte 2–2.

Men det här derbyt var långtifrån över. Först stegade Nahir Besara upp och satte 3–2 på en ny frispark efter 73 minuter.

– Vi visste att deras vänsterback har en fin vänsterfot och Nahir Besara som har en fin vänsterfot och jag har sagt det hundra gånger, vi måste vara beredd på att de kan gå på mål direkt där, men ja… ingen kanske lyssnar när man säger det, säger Alexander Milosevic.

Men målet skulle inte räcka för att vinna. I stället kunde Bahoui sätta sitt andra för dagen när han med sex minuter kvar skarvade in 3–3 och fler mål blev det inte.

Sågningen: ”En dörrmatta”

Efteråt var AIK:s lagkapten Sebastian Larsson missnöjd med det hårda underlaget på Tele2 arena.

– Det är en sån där gammal dörrmatta som jag hade när jag föddes 1985. Inte för att jag skyller på det, men det är tråkigt att spela fotboll på sånt, säger han.

Sotirios Papagiannopoulos tog i ännu mer i sin kritik.

– Det är den sämsta mattan som finns. Det får inte ske på allsvensk nivå på Tele2 där två topplag möts. Det är fan dags att byta ut den, hur länge har den funnits? säger han.

Efter matchen valde ”Sotte” att håna underlaget ytterligare när han la upp en bild på Instagram med en annons från byggvaruhuset Bauhaus på konstgräs där han skriver ”Extrapris nu på Bauhaus”.

”De måste lägga ner...”

Alexander Milosevic är inne på samma spår.

– Den här mattan, jag förstår inte hur fotboll får spelas på den här mattan. Den här är fullständig katastrof, det är det sämsta jag någonsin varit med om. Det är löjligt att två lag från Stockholm får spela på det här och ha det som sin hemmaplan. Det är kaos, säger han och fortsätter:

– Många gnäller på Friends, men det här är ett större problem.

Mohanad Jeahze ger inte mycket för AIK:s åsikter om Tele2:s konstgräs.

– De måste lägga ner det där snacket om mattan. Det är ju värre för oss. Vi tränar ju här varje dag. De kommer hit en gång och behöver spel.

– Det är lite som på Friends, den mattan är också dålig och där är det väl två grässtrån. Så det där snacket köper jag inte.

3–3 innebär att AIK fortsatt är serieledare, två poäng före Hammarby men med en match mer spelad.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Bank: Jag älskar vad allsvenskan blivit

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

AIK Fotboll