Derby tog kliv mot Premier League

Uppdaterad 2018-05-12 | Publicerad 2018-05-11

Derby County och Fulham gjorde upp i den första play off-matchen till Premier League.

En match som Fulham dominerade spelmässigt, men det var Derby som vann med 1–0.

Derby County och Fulham kom till play off-mötet på lite olika sätt.

Londonlaget Fulham har varit ligans bästa lag under våren och kunde i sista omgången säkra en direktplats till Premier League.

Men bottenlaget Birmingham bröt Fulhams 23 matcher långa förlustfria svit och de fick sikta in sig på play off istället.

Motståndare i kvalmatcherna blev Derby County som slutade sexa i ligan.

All press låg på Fulham under den första matchen på Pride Park Stadium.

Kontrollerat försvarsspel

Fulham dominerade matchen spelmässigt från första minut och kunde med trygghet rulla runt på Derbys planhalva.

Men hemmalaget spelade ett kontrollerat försvarsspel och de förhandstippade favoriterna från London hade svårt att komma till riktigt farliga lägen.

Istället var det Derby som var redo att kontra när tillfälle gavs, och trots brist på bollinnehav skapade de de farligaste målchanserna.

1–0 kunde även komma i den 34:e minuten då Cameron Jerome kunde kraftnicka in målet som skulle bli matchens enda.

Final på Wembley

Vinsten innebär att Derby kopplar greppet om dubbelmötet. Returen mellan de båda spelas på Fulhams hemmaplan Craven Cottage den 14 maj.

Vinnaren i mötet mellan de båda möter vinnaren av Middlesbrough och Aston Villa i en final på Wembley 28 maj.

Vinnaren av finalen tar den tredje och sista platsen i Premier League nästa år.

Sedan tidigare är seriesegraren Wolverhampton och tvåan Cardiff redan klara för den engelska högstaligan.