Hon imponerade framför Sundhage

Uppdaterad 2014-05-12 | Publicerad 2014-05-11

Konradsson: Självklart vill jag ta tillbaka min landslagsplats

Emmelie Konradsson

Emmelie Konradsson låg bakom båda målen när Umeå besegrade AIK i Damallsvenskan – och skickade en tydlig passning till Pia Sundhage på läktarplats.

– Självklart vill jag ta tillbaka min landslagsplats, säger matchvinnaren.

Efter en stabil, säker och minst sagt målsnål säsongsinledning hoppades Umeå kunna väcka sitt slumrande målskytte.

I mötet med nykomlingen AIK såg landslagsmittfältaren Emmelie Konradsson till att det vaknade till liv.

– Det känns så himla skönt att vi gör två mål och att vi tar tre poäng, säger hon.

Konradsson var hjärnan bakom båda fullträffarna i 2–0-segern på Skytteholms IP.

”Skönt att det lossnade”

Strax före paus slog hon ett stenhårt inlägg som Lina Hurtig styrde i mål och i matchens slutskede dundrade hon själv in spiken i AIK-kistan.

– Det var skönt att det lossnade lite och kul att göra mål och assist, även om det viktigaste var att vi tog tre poäng.

Segern var den andra för Umeå den här säsongen, men betydligt mer imponerande var att laget höll tätt för fjärde matchen i följd.

Och det som varit bra under våren ska bli ännu bättre.

– Jag tycker man känner att vi har mycket mer att komma med. Tidigare år har vi kanske släppt in lite billiga mål, det gör vi inte nu. Malin (Reuterwall) och backlinjen gör det riktigt bra och framåt börjar det att lossna.

Emmelie Konradssons insats passerade inte obemärkt förbi.

”Det var ju bra...”

Bland de 311 åskådarna fanns såväl förbundskapten Pia Sundhage som assisterande dito Lilie Persson.

De fick en hård och tydlig passning från Umeåspelaren som ställts utanför de två senaste landslagstrupperna.

– Jag visste inte att de var här, men det var ju bra.

Hur mycket tänker du på landslaget?

– Självklart vill jag vara med. Det är ju det jag jobbar för, att få chansen igen. Sen ligger fokus så klart på Umeå, det är ju där jag har min vardag.

En vardag som kryddades med ett mål och en målgivande passning den här söndagen.

Rosengård övertog ledningen i damallsvenskan i fotboll efter 2–1 i Skånederbyt mot Kristianstad.

Anja Mittag hade gett Rosengård ledningen i femte minuten men med två minuter kvar kvitterade Johanna Rasmussen. Minuten senare kunde dock Mittag spela fram Therese Sjögran som kunde göra segermålet.

Nykomlingen Eskilstuna var på väg mot en ny seger men med kvarten kvar kunde Göteborgs Sara Lindén göra 1–1. Eskilstuna är nu en poäng bakom Rosengård som har tolv poäng.

Tyresö tog andra segern för säsongen när Örebro besegrades med 3–0. Caroline Seger, Linda Sembrant och Madelaine Edlund stod för målen.

För Jitex blev den mållösa sviten 428 minuter, sedan gjorde Emma Salomonsson 1–2 mot trean Piteå som vann med 3–1 inför 1 381 åskådare.

Linköping följde upp segern mot Rosengård med att besegra bottenlaget Vittsjö med 2–1 borta och är fyra på tio poäng. Redan i första minuten satte Fridolina Rolfö 1–0, Jane Ross reducerade men Renee Slegers fixade en ny trepoängare för Linköping med sitt 2–1-mål i början av andra halvlek.