City upp i serietopp

Publicerad 2015-11-28

Sterling och De Bruyne firar tillsammans med Kun Agüero

Efter storförlusten senast, 1–4 hemma mot Liverpool, var Manchester City rejält revanschsuget när Southampton gästade Etihad Stadium.

Manuel Pellegrinis stjärnfyllda lag vann, 3–1, och är ny serieledare i Premier League.

De ljusblå gick på knock inför hemmafansen. Aleksandar Kolarov träffade ribbans undersida med en välriktad frispark i den sjätte minuten – tre minuter senare bröts dödläget.

Raheem Sterling snodde bollen av gästernas högerback Maya Yoshida, sprintade in i straffområdet och hittade Kevin De Bruyne någon decimeter från mållinjen. Efter belgarens ledningsmål fortsatte hemmalaget att skapa målchanser och kunde mycket väl ha fått en straff när Steven Davis touchade bollen med handen ut till en hörna. Rättvisa skipades dock omgående.

På den efterföljande hörnan letade sig bollen ut till Fabian Delph som, via ett Southampton-ben, sköt 2–0.

Snyggt 3–1-mål

Bortalaget reducerade strax efter paus genom Shane Long, skapade nerv i matchen och hade även möjligheter att kvittera. Men nästa fullträff kom i stället efter en vacker ljusblå upprullning.

Cityspelarna kombinerade sig in i straffområdet och anfallet avslutades med en genial lyftning av De Bruyne, som frispelade Kolarov. Serben tog tid på sig och tryckte in 3–1 med ett pressat avslut.

Förutom tre poäng kunde Cityfansen glädjas åt att David Silva gjorde comeback efter skada. Spanjoren fick en stående ovation när han byttes in med kvarten kvar.

■ ■ ■

Everton såg ut att ta tre poäng borta mot Bournemouth när Ross Barkley fixade 2–3 på tilläggstid, men hemmalaget svarade direkt. Junior Stanislas mötte ett vänsterinlägg med skallen och fastställde slutresultatet, 3–3.

Klassiska Aston Villa förlorade, 2–3, hemma mot Watford. Birminghamklubben ligger sist i tabellen med fem inspelade poäng på 14 matcher.

Senare på lördagen tar tvåan Leicester emot trean Manchester United på King Power Stadium. Tre poäng till något av lagen petar ner City från Premier League-tronen.