Hallberg gjorde sin första start i Serie A

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-02-08

Drog på sig gult kort efter 30 sekunder

Han har tidigare gjort två inhopp i Serie A. Under söndagen fick äntligen Melker Hallberg chansen från start i Udinese borta mot Napoli.

Han blev utbytt efter 63 minuters spel och bildproducenten hade då lite problem med svenskens namn och döpte honom i stället till Charles.

Melker Hallberg, 19, spelade under söndagen från start för första gången i Serie A för sitt Udinese när laget mötte Napoli på bortaplan.

Den italienska bildproducenten hade dock lite svårt att faktiskt hålla koll på vad svensken heter.

När Hallberg blev utbytt efter 63 minuters spel stod det Charles Hallberg i stället för Melker i rutan. Till bildproducentens försvar kan vi säga att han heter Charles i mellannamn.

Förlorade med 3-1

Den unge svensken var annars kanske lite väl taggad. Domaren hann knappt att blåsa igång matchen innan den unge svensken blev varnad efter 30 sekunders spel.

Hallberg var också nära att göra sin första assist i Udinesetröjan när han samarbetade med Allan som sköt i ribban i mitten av den första halvleken.

Udinese förlorade matchen med 3-1 efter bland annat ett självmål av Thereau som också gjorde ett framåt för Udinese.

Ekdal spelade 90 minuter

En annan svensk som också var igång under söndagseftermiddagen i Serie A var Albin Ekdal. Han spelade hela matchen för sitt Cagliari när de mötte serietvåan Roma hemma på Sardinien, men svensken gjorde inte några större avtryck.

Matchens höjdpunkt var när Romas 18-årige debutant Daniele Verde chippade fram till 1-0 målskytten Adem Ljajic.

Cagliari hade sina chanser att kvittera i den andra halvleken, men i stället avgjorde Leandro Paredes i slutet av matchen på en halvvolley, även han framspelad av Paredes.

Roma vann till slut med 2-1 och är nu sju poäng bakom ledande Juventus i tabellen.