Då passade Manchester City på att köra över Basel i den första åttondelsfinalen.

– Härligt att vara tillbaka, säger belgaren.

Medan PL-konkurrenterna ställs mot Juventus, Barcelona, Sevilla och Porto stod det i december klart att giganten Manchester City lottades mot den schweiziska ligatvåan FC Basel.

Storfavorit att ta sig vidare på förhand – och en ännu större favorit efter det första mötet.

Det Pep Guardiola-ledda laget visade klass och vann, helt planenligt, med 4–0 mot Basel på bortaplan i den första CL-åttondelen.

Tysken inledde målkavalkaden

På en hörna, slagen av världsstjärnan Kevin De Bruyne, kunde tysken Ilkay Gündogan nicka in ett ledningsmål i den 14:e matchminuten.

Målkavalkaden var inledd.

Bernardo Silva utökade ledningen efter ett tveksamt agerande av Tomas Vaclik i Basel-målet och efter 23 spelade minuter fastställde Sergio Agüero resultatet i den första halvleken.

Gündogan gjorde sedan sitt andra, och Citys fjärde, några minuter in på den andra halvleken – vilket även blev slutresultatet.

Tillbaka - efter 650 dagar

Men mest noterbart var inte segern i sig, och inte heller att den tyske mittfältaren blev tvåmålsskytt.

Lagkaptenen Vincent Kompany gjorde nämligen sina första minuter i Champions League på nästan två år.

– Härligt att vara tillbaka, säger Kompany till BT Sport efter slutsignalen och fortsätter:

– Jag har sagt det förut, det spelar ingen roll om jag är ute på planen med killarna eller i köket med ungarna. Jag är redo för allt.

Senaste gången den belgiske mittbacken spelade CL-fotboll var i semifinalen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu i maj 2016 – en match som den engelska ligaledaren för övrigt förlorade med 0-1.