Piteå upp som tvåa – trots domarmiss

Publicerad 2022-05-01

Piteå är ny tvåa i damallsvenskan efter 1–0 borta mot Brommapojkarna.

Men det borde ha varit 2–0.

– VAR hade hjälpt här, säger Katarina Guillou i Viaplay efter att Anam Imo blivit snuvad på ett tydligt mål.

När Häcken tappade poäng borta mot Vittsjö så tog Piteå chansen att kliva upp som tvåa i damallsvenska tabellen.

Men det satt hårt åt mot bottenlaget Brommapojkarna. Hlin Eriksdotter satte visserligen 0–1 strax före paus men Piteå lyckades aldrig skapa mer distans än så till hemmalaget.

Studsade dubbelt inne i mål

Eller ja, det gjorde man egentligen. Det var bara det att när Anam Imo dundrade in 0–2 via ribban i 77:e minuten så blåste inte domare Anastasia Oberlauf mål. Det trots att bollen till synes studsade två gånger inne i målet innan den rensades undan av hemmaförsvaret.

– Alla såg att bollen var inne. Men domaren såg det inte. VAR hade hjälpt här, men vi vann ändå, säger Guillou i Viaplay.