Tre röda kort på åtta minuter – Atlético till slutspel

Det hettade till mellan Porto och Atlético Madrid.

Yannick Carrasco visades ut efter att ha slagit en Porto-spelare i huvudet.

Lite senare delades ytterligare två röda kort ut.

Det stod mycket på spel när Atlético Madrid gästade Porto i den avslutande Champions League-omgången.

Efter en mållös första halvlek gav Antoine Griezmann Atlético ledningen i den 56:e minuten. Tio minuter senare utspelade sig kaosartade scener.

Direkt rött kort

Bortaspelaren Yannick Carrasco svingade armen rätt i huvudet på Otavio i samband med ett inkast. Portugisen gick i backen och tumult utbröt.

Carrasco blev utvisad – och tre minuter senare åkte kortleken upp igen.

Porto-försvararen Wendell satte upp armen mot Matheus Cunhas hals, varpå Atlético-spelaren föll teatraliskt till marken. Rött kort till Wendell och fem minuter senare fick även lagkamraten Agustín Marchesin, som satt på avbytarbänken, syna det röda kortet.

Atlético till slutspel

2–1 i röda kort till Porto alltså. Men Atlético Madrid vann matchen med 3–1, vilket innebär att spanjorerna är klart för slutspel i turneringen. För Porto väntar spel i Europa League i vår.

– Fram till att Wendell blev utvisad var vi närmast segern. Vi borde ha varit mer effektiva. Vi var lite barnsliga, säger Porto-tränaren Sérgio Conceição efteråt.