Supertalangen slog till med första målet

Publicerad 2021-12-18

Gavi, 17, har varit en av få ljusglimtar i Barcelona under hösten.

I dag slog han till med sitt första mål i seniorkarriär när Barcelona vann med 3–2 mot Elche.

Gavi rankas som en av världens största talanger och trots att han bara är 17 år så har han redan gjort 14 ligamatcher för Barcelona den här hösten.

Lägg därtill sex matcher i Champions League och fyra landskamper och vi pratar om en alldeles extra talang.

Nu har han också gjort sitt första mål för klubben. 19 minuter in i dagens hemmamatch mot Elche så satte han fart när han vände bort en Elchespelare på mitt plan och sedan sprintade mot målet.

Där slog han till med ett perfekt avslut, stolpe in och 2–0 till Barcelona.

Nico avgjorde

Men i den andra halvleken skulle Elche på 16:e plats i ligan komma tillbaka. Inom loppet av en minut satte de både reduceringen och kvitteringen.

Barcelona fick dock sista ordet när 19-årige Nico tryckte upp 3–2 i nättaket, framspelad av Gavi. Det blev också segermålet och Barcelona är nu sjua i La Liga.

– Gavis match var spektakulär, säger Barcelonas tränare Xavi efter matchen.