Manchester City tappade 2–0-ledning till 2–3-förlust

Publicerad 2019-12-27

Manchester City fick en mardrömskväll mot Wolverhampton.

Mästarna fick en utvisning, kollapsade och föll med 2–3.

– Det är inte realistiskt att tänka på titeln längre, säger Pep Guardiola efter förlusten.

Det var i 90:e minuten som Wolverhamptons Matt Doherty satte avgörande 3–2 hemma mot Wolverhampton.

Med det satte han punkt för en högdramatisk kväll.

– Det är speciellt. En otrolig comeback, säger hjälten till Amazon Prime.

Fick två straffar – missade båda

Mästarna Manchester City – som fick en tidig utvisning på målvakten Ederson – ledde nämligen med 2–0.

Raheem Sterling öppnade målskyttet i 24:e minuten. Han brände först en straff, men fick en ny chans då målvakten Rui Patricio lämnat linjen för tidigt.

Sterling missade sedan igen från elva meter – men på returen som uppstod satte han 1–0.

Och i andra halvlek gjorde han även 2–0. Men sedan kollapsade City.

– Det är vad det är. Det är svårt i Premier League och särskilt mot det här laget, säger tränaren Pep Guardiola efter förlust med 2–3.

Ger upp titeln

Reduceringen kom med 40 minuter kvar, kvitteringen med tio kvar och avgörandet i matchens slutskede.

Resultatet innebär att City är 14 poäng efter Liverpool med en match mer spelad i Premier League.

– Det är inte realistiskt att tänka på titeln längre, säger tränaren.

Experten tipsar: Här är bästa tipsen inför helgens