Drömmål av Irandust – från halva plan

”Ett av de sjukaste och häftigaste målen”

Publicerad 2020-06-22

Årets mål i allsvenskan 2020?

Kanske blir det Daleho Irandust som står för det efter att ha slagit till med ett drömmål från halva plan i 2–2-matchen borta mot Sirius.

”Daleho Irandust gör ett av de sjukaste och häftigaste målen i Allsvenskan (någonsin?)”, skriver Häcken på Twitter.

Skärmdumpar från Dplay.

Häcken hade haft svårt med offensiven under matchens första kvart borta mot Sirius. Men Daleho Irandust visade att det går att göra mål ändå.

I 17:e minuten tog 22-åringen bollen på egen planhalva, avancerade framåt och slog till några meter bakom mittlinjen. Lukas Jonsson i Sirius mål var långt ute och gjorde vad han kunde för att hinna ikapp men bollen gick i en hög båge och tog sig in i mål via stolpen.

– Jag ser att målvakten är långt ut och sen är det en bra skruv på bollen. Den ligger i krysset va?, säger Irandust i Dplay.

– Det var ett okej mål, säger han.

”WOW!!!”

Vad Häcken tyckte om målet? Helt okej.

Minst sagt.

”HERREGUD! Daleho Irandust gör ett av de sjukaste och häftigaste målen i Allsvenskan (någonsin?). Han får bollen i mittcirkeln på egen planhalva och drar till med sin vänster och sällan har man sett en bättre bollträff. Bollen går in precis under ribban. WOW!!!”, skriver klubben på Twitter.

Några minuter senare kvitterade Nahom Girmai Netabay för Sirius innan Leo Bengtsson såg till att Häcken tog tillbaka ledningen.

”Den ska bara bort”

I andra halvlek skulle dock Yukiya Sugita kvittera. Bollen rensades två gånger om på japanen i straffområdet och andra gången studsade den i nät.

– Det är slarvigt av oss. Den ska bara bort, säger Häckens Leo Bengtsson i Dplay.

Matchen slutade 2–2.

Häcken har därmed inlett allsvenskan med tre raka oavgjorda matcher. Sirius tog poäng för andra raka matchen. Man vann senast mot Östersund med 2–0.