Agentens tuffa kritik mot Sjögren

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Norges svenska förbundskapten Martin Sjögren berättade om situationen med landslagsnobbande Ada Hegerberg i podcasten Lundh.

Det har fått hennes agent att rasa.

– Det här var droppen. Nu är det nog, säger Alan Naigeon till VG.

Martin Sjögren var nyligen med i Olof Lundhs intervjupodcast och fick där frågan om den infekterade situationen med storstjärnan Ada Hegerberg som nobbar landslaget.

– Under den senaste kontakten som togs var det väldigt tydligt att hon inte var redo för att vara tillgänglig för landslaget igen, sa Sjögren i podcasten.

Uttalandena om Hegerberg i podcasten har fått hennes franska agent Alan Naigeon att tröttna på svensken.

”Förbluffad”

– Jag är förbluffad över att Martin tänker på Ada Hegerberg mer än jag tänker på Ada Hergerberg. Hon verkar vara det viktigaste i hans huvud. Jag tycker att det här var droppen, säger han till VG.

Hegerberg är korsbandsskadad och rehabar just nu. Han menar att Lyonstjärnan själv undviker att kommentera landslandsfrågan i media men att hon gång på gång får höra förbundskaptenens ord och att hon är less.

– Det skulle vara bäst om han bara höll mun. De har inte pratat sedan 2017. Jag förstår inte vad han försöker förmedla. Han tar upp detta med jämna mellanrum. Jag förstår inte hans problem.

Ada Hegerberg och Martin Sjögren.
Foto: Trond Tandberg / Getty Images Europe
Ada Hegerberg och Martin Sjögren.

Vill se Andrine i landslaget

Agenten är också frustrerad över att Adas syster Andrine inte tagits ut i en trupp sedan efter EM 2017, då Ada tackade nej.

– Det är tydligt att han kan namnet, så vi hoppas att han inte glömt att det också finns en annan Hegerberg som de senaste åren spelat för PSG och Roma, två av Europas största klubbar. Ändå har han inte rest för att se henne, vilket han gör med andra spelare, säger Naigeon.

Martin Sjöberg vill själv inte kommentera det som agenten säger om honom och Hegerberg.

”Jag har inga kommentarer till det som skrivits i VG”, skriver Sjögren i ett sms till Sportbladet.

Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN
Systrarna Ada och Andrine Hegerberg.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.