”De sitter där och tänker att vi ljuger”

Quaison till attack mot Uefa: Det är inte okej

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Robin Quaison har inte glömt.

I en intervju med fotbollsförbundet riktar anfallaren nu hård kritik mot Uefa för efterspelet till EM-kvalmatchen mot Rumänien.

– Signalen de skickar är att jag och Alex ljuger.

Sverige tog sig till EM efter ett fint kvalspel där Robin Quaison stack ut med fem mål. Men 26-åringen bär inte bara positiva minnen med sig från året.

Under kvalmatchen mot Rumänien den 15 november utsattes Alexander Isak och Robin Quaison för rasistiska påhopp från läktarna i Bukarest. Uefa startade en utredning men meddelade i mitten av december att det rumänska fotbollsförbundet frias från sitt ansvar för händelsen.

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

”Är fortfarande irriterad”

Ett beslut som än i dag väcker känslor hos Robin Quaison.

– Jag är fortfarande irriterad på den situationen. Jag tycker att det är lite ”fucked up”, säger Quaison i fotbollförbundets Studio Blågult.

Quaison säger att han och Alexander Isak hördes av Uefa men upplever själv att det europeiska fotbollsförbundet sedan inte trott på dem.

”Är inte okej för mig”

– Den signalen de skickar åtminstone till mig är att jag och ”Alex” ljuger. Att ingenting hände. Då måste det hända mycket för att de ska kunna bli straffade. Men vi sa vad som hade hänt och ingenting hände. Rumänien blev friade och det känns som de sitter där och tänker att vi ljuger, säger Quaison och fortsätter:

– Ärligt talat, vi har tagit oss till EM. Vad bryr jag mig om att straffa Rumänien? Vi har redan straffat dem på planen. Men de gör saker som inte är okej och få måste man stå upp för sig själv och säga vad som hänt. Men det känns som att de ser det som att vi ljuger och hittar på något och det är inte okej för mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.