BK Häcken hakar på topplagen

Abrahamsson glad att AIK förlorade: ”Alltid bra när det droppar in såna”

Publicerad 2019-08-18

BK Häcken smyger med i guldstriden efter tre poäng mot Örebro SK.

En extra skön vinst med tanke på att AIK förlorade mot Kalmar FF.

– Så klart. Jätteviktig vinst, säger Ahmed Yasin.

BK Häcken har en bit upp till serieledaren Djurgården, men laget smyger med i kampen om guldet och Europa-platserna. På söndagen vann laget med 2–1 på Behrn Arena.

Matchens första mål kom vid en hörna i den 33:e minuten. Joona Toivio satte dit skallen och bollen hittade in vid ena stolpen.

Gustaf Nilsson, som värvades in när Alexander Jeremejeff såldes till Dynamo Dresden, fick starta för Häcken.

Anfallaren var pigg och skapade flera halvchanser. Det blev en timmes spel för den före detta Falkenberg-anfallaren. Nilsson byttes ut efter att ha nickat ihop med Michael Almebäck, men det är oklart om han har skadat sig.

”Onödigt spännande”

Kwame Kizito, som ersatte Nilsson, låg bakom matchens andra mål. Han passade till Viktor Lundberg som distinkt sköt in 2–0.

Örebro SK ordnade en reducering genom Agon Mehmeti. Det var dramatiskt i några minuter, men Häcken höll undan och vann med 2–1.

– Helt okej tillställning från vår sida. Vi skapar en del chanser, men gör för få mål. Vi vinner rättvist. Det blev onödigt spännande i och med att de reducerade med några minuter kvar, säger Häcken-målvakten Peter Abrahamsson.

”Kan bli en final där”

BK Häcken är femma i allsvenskan, laget har 37 poäng.

– Det är inte så många poäng som skiljer, allt kan hända. Det är fortfarande ett öppet race och vi kan glida med i bakvattnet. Vi kommer inte ge upp förrän chansen är borta. Djurgården har två derbyn och har inget bra facit i dem. Vi har AIK hemma och Hammarby borta. Vi avslutar mot Hammarby, kanske kan bli en final där, säger Abrahamsson.

Djurgården har 41 poäng i toppen av allsvenskan. Dif har spelat en match färre än Hisingslaget.

– Det är tajt. Det var längesen det var så här tajt. Det är många lag nu som är uppe och försöker få de där tre platserna. Vi är på och jagar, säger Yasin.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.