Sirius bröt mardrömssvit mot ÖFK: ”Underbart”

Publicerad 2020-06-18

Elias Anderssons mål borta mot Östersund var Sirius första för säsongen i allsvenskan.

13 raka utan seger fick räcka.

Borta på Jämtkraft arena ordnade Sirius en efterlängtad trepoängare mot Östersund.

– Känslan är underbar, säger målskytten Elias Andersson till Dplay efter 2–0-segern.

Senast Sirius besegrade Östersund i en seriematch inför dagens möte var den 19 augusti 2010, då båda lagen spelade i division 1.

Knappt tio år senare, på en soldränkt Jämtkraft arena, kom trepoängaren som Uppsalalaget törstat efter.

– En jämn första halvlek, sen tycker jag vi är lite bättre i andra halvlek. Vi har bra koll defensivt – en bra insats, konstaterar Elias Andersson efter att ha visat vägen för Sirius målmässigt.

”Fantastiskt inspel”

Båda lagen hade annars fått en tuff start på allsvenskan och förlorade med 0–2 mot Djurgården respektive Hammarby när serien sparkade i gång i söndags. För Sirius del gav dock spelet, förlusten till trots, mersmak mot Djurgården – något man också tog med sig till mötet med Östersund.

Efter en mållös första halvlek var det gästerna som tog kommandot och fick utdelning i den 52:a minuten. Axel Björnström hittade, med en lång sidledspassning, Elias Andersson vid straffområdets högersida varpå den sistnämnde tryckte in en hård men behärskad bredsida in i den bortre burgaveln – otagbart för målvakten Aly Keita.

– Fantastiskt inspel från Axel. Jag mötte den bra och det var bara att placera in den, säger Andersson och tillägger:

– Jag gillar att komma snett inåt bakåt , träffar jag bara mål så brukar de sitta. Det var bara att sätta till foten.

Björnström målskytt och framspelare

Närmast att utjämna för Östersund var anfallaren Jordan Attah Kadiri – men Siriusförsvaret hann avstyra friläget i sista stund.

I stället satte Axel Björnström spiken i kistan i den 85:e minuten när han från sin vänsterposition tryckte in 2–0, lågt in i bortre hörnet efter en fin framspelning av inbytte Laorent Shabani.

Sirius har därmed tagit sina första poäng i fotbollsallsvenskan 2020. Värre är det i Östersund som står på två förluster och minus fyra i målskillnad.