Publicerad 2020-08-18

Tavla och halka.

Det blev två misstag för många.

Och PSG slog ut Leipzig – och är klart för sin första Champions League-final.

Paris Saint-Germain har nu skaffat sig möjligheten att för första gången kunna kalla sig bäst i Europa. För i Champions League-semifinalen mot Emil Forsbergs Leipzig vann PSG med 3–0.

– Vi åt upp dem från minut ett. Nu kommer det att vara svårt att sova fram till finalen. Vi är väldigt glada, vi arbetade hårt och spelade väldigt bra. Vi vill skriva historia. Nu måste vi fortsätta så här för att vår dröm ska förverkligas, säger Ángel Di María.

Marquinhos var den som spräckte nollan på Estádio da Luz i portugisiska huvudstaden Lissabon. Brassen, som låg bakom sena tilläggstidsvändningen mot Atalanta i kvarten, nickade in Ángel Di Marías frispark efter knappa kvartens spel. Sedan bjöds franska giganten på utökningen.

Leipzigs målvakt Péter Gulácsi passade förbi sin backlinje. Och Leandro Paredes snodde åt sig bollen, han spelade in i straffområdet till Neymar som i sin tur skarvade till Di María som enkelt tryckte in 2–0.

Historisk final

Och den argentinske yttern låg sedan även bakom målet som stängde semifinalen. I inledningen av andra halvlek, där landslagsmannen Forsberg blev inbytt, halkade backen Nordi Mukiele med bollen vid hörnflaggan efter misstänkt touch på foten i steget från Ander Herrera. Ingen frispark och Di María tog bollen och slog ett inlägg till vänsterbacken Juan Bernat som nickade in slutresultatet 3–0.

PSG är nu klart för sin första final hittills i Champions League.

– PSG förtjänar finalbiljetten. De har så mycket kvalitet och var det bättre laget. Vi gjorde två stora misstag på tre av målen, och efter det andra målet försvann spelarnas tro om att komma ikapp, säger Leipzigs tränare Julian Nagelsmann.

I finalen, som avgörs på söndag, väntar antingen Bayern München eller Lyon, den semifinalen spelas på onsdag kväll.