PSG vann utan Messi – stormar mot ny ligatitel

Kylian Mbappé visade vägen i 3–1-segern.

Den senaste tiden har det stormat runt PSG. Tidigare i veckan stängdes storstjärnan Lionel Messi av från klubben efter en uppmärksammad resa till Saudiarabien, vilket följts av vilda protester från upprörda fans som krävt att argentinaren ska lämna klubben.

Mbappé visade vägen

Men trots all turbulens utanför planen hade laget inga problem att avfärda nästjumbon Troyes på bortaplan.

Matchen slutade 3–1 för PSG, sedan Kylian Mbappé öppnat målskyttet i den åttonde minuten. Målet var ett av karriärens enklare för den franske storstjärnan, som nickade in bollen i öppet mål efter att Vitinhas avslut dansat på överliggaren.

Portugisen hamnade sedan själv i målprotokollet när han utökade till 2–0 efter knappa timmen.

Stormar mot ny ligatitel

Hemmalaget lyckades skapa viss spänning i matchen när Xavier Chavalerin reducerade med sju minuter kvar. Men hoppet om en kvittering släcktes snabbt – då Fabian Ruiz satte 3–1 för PSG bara tre minuter senare.

Segern innebär att Parisklubben nu är på god väg mot ännu en ligatitel. Avståndet ner till tabelltvåan Lens är nu sex poäng när blott fyra omgångar återstår av Ligue 1.