Larssons kanon sänkte Örebro

Publicerad 2021-07-08

När Karin Lundin satte 2–1 i början av den andra halvleken såg det nattsvart ut för Hammarby – då klev Emilia Larsson fram när laget behövde det som mest.

Hennes frisparkskanon i den 81:a minuten fullbordade Bajens vändning och fastställde resultatet till 2–3.

Bortalaget fick en drömstart när Matilda Vinberg efter sju minuters spel serverade Madelen Janogy mycket elegant - en knivskarp genomskärare nådde Janogy som kyligt väntade ut Cecilia Rán Runarsdottir i Kif-målet.

Repliken från hemmalaget kom däremot snabbt - efter en hörna som nådde Karin Lundin på den bortre stolpen tog bollen på ett Hammarbyknä på sin väg in i nätet. Kvitterat och mersmak för Kif Örebro som också skulle få ny utdelning.

Den kom bara tre minuter in i den andra halvleken. Sara Lilja Vidlund sprang sig helt fri, och i stället för att avsluta själv serverade hon Karin Lundin. Tomt mål, ett enkelt avslut och fullbordad vändning för hemmalaget.

Hammarby vände och vann

Kif Örebro kom däremot undan med blotta förskräckelsen i den 30:e minuten när en solklar straffsituation uppstår. En Örebroförsvarare har armen i en mycket märklig position, men lämnas utan åtgärd från domaren. Kommentatorn var väldigt förvånad och kritisk mot domartrion som missar ”den kanske klaraste handsen som skådats på Behrn arena”.

Nyinbytta Elsa Karlsson skulle däremot väcka liv i matchen - bara tre minuter efter sitt inhopp hittade Madelen Janogys inlägg Karlsson som från nära håll säkert kunde sätta kvitteringen.

Jakten på ledningsmålet fortsatte, och utdelningen skulle till slut komma.

Emilia Karlsson klev fram i samband med en frispark i den 81:a minuten, nöp till och satte 2–3 på ett oerhört vackert sätt - hennes femte mål för säsongen.

I och med segern går Hammarby upp på tredje plats i allsvenskan.