Kulusevski hyllas i Italien: ”Avtryck direkt”

Uppdaterad 2020-09-21 | Publicerad 2020-09-20

Kulusevski och Pirlo.

Efter ett eget mål och delaktighet i Juventus 2–0-mål i 3–0-segern mot Sampdoria hyllades direkt Dejan Kulusevski i de italienska tidningarna.

”Hans mål var en mix av teknik, list och fantasi” skriver Gazzetta dello Sport.

Dejan Kulusevski fick mycket beröm och uppmärksamhet i Italien under fjolåret när han slog igenom med dunder och brak i Parma.

Svensken fick bland annat ta emot titeln Årets unga spelare i Serie A.

Men det hindrar inte stora lovord direkt på slutsignalen efter Juventus-Sampdoria på de stora italienska sportidningarnas websajter.

Avtryck direkt

Kulusevski gjorde själv 1–0 i 13:e minuten och slog sedan en mycket fin hörna som ledde fram till Leonardo Bonuccis 2–0 i 78:e minuten.

Gazzetta dello Sport beskrev 20-åringens debutmål hos Den gamla damen:

”Kulusevski lämnar avtryck direkt i debuten. Hans mål var en mix av teknik, list och fantasi. Nästan som en biljardstöt, med bollen i hålet.”

I Juve saknades bland annat skadade Paulo Dybala som kan komma att konkurrera med svensken.

”Vi slår vad om att även Dybala själv hade uppskattat det (Kulusevskis mål) eftersom stora mästare känner igen talang vid första ögonblicket”, skriver Gazzettan och fortsätter:

”Det gör inget att det blir ett pussel för Andrea Pirlo att få ihop Kulu på planen samtidigt med Dybala. Det är angenäma problem”.

Höga betyg till Kulusevski

Turinbaserade Tuttosport har rubriken ”Kulusevski, Bonucci och Ronaldos show” och skriver:

”Det är redan Pirlos Juventus. Första halvlek var 45 minuter med excellent intensitet där Juventus var aggressiva i att vinna tillbaka bollen. Väldigt bra inledning för de nya spelarna Kulusevski som svarade för målet som gav Juve ledningen, men också McKennie utmärkte sig på mittfältet och påminde om Vidal”.

Kulusevski får också genomgående höga betyg i de italienska sportsajternas individuella spelarbedömningar.

Sajten Juventusnews24.com ger svensken högst poäng i Juve med 7,5 på den tiogradiga skalan före Ronaldo, Ramsey och Frabotta som alla får 7:or. Samma sak är det i Tuttomercatowebs och Il Messaggeros betygsättning. 7,5 till Kulusevski och bäst i Turinlaget.

Italienska Eurosport ger svensken en 7:a och Aaron Ramsey högsta betyget i Juve, 7,5.