Jättetavla mot sin gamla klubb

Uppdaterad 2020-12-18 | Publicerad 2020-12-17

Dean Henderson var tillbaka på Bramall Lane för att möta sin gamla klubb.

Målvakten fick chansen från start när David de Gea bänkades av Ole Gunnar Solskjaer.

Då stod Henderson för en jättetavla.

Dean Henderson tillhörde Manchester United när han var utlånad till Sheffield United mellan 2018 och 2020. Ikväll var han tillbaka på sin gamla hemmaarena Bramall Lane, men i Manchester Uniteds tröja.

Henderson fick en mardrömsstart då han, efter bara fem minuters spel stod för en jättetavla som ledde till 1–0 för Sheffield.
Målvakten fick en hemåtpassning av Harry Maguire och skulle egentligen bara skickat iväg bollen. Men engelsmannen dröjde med beslutet och slog istället bollen på Sheffield-anfallaren Oliver Burke som kom framstörtandes. Än värre blev det för Henderson som inte heller fick tag på bollen i andraläget. Medan målvakten krälande kämpade med fotfästet, kunde David McGoldrick slå in bollen i mål.

Marcus Rashford kvitterade i den 26:e minuten för Manchester United med ett stenhårt skott. Målet kom efter en perfekt passning av Victor Nilsson Lindelöf som slog bollen från egen planhalva till en djupledsspringande Rashford. Framspelningen var Nillsson Lindelöfs andra assist i Manchester-tröjan.

Anthony Martial gjorde sitt första PL-mål för säsongen och gav bortalaget ledningen sju minuter senare, framspelad av Paul Pogba. Fransmannen som trots spekulationer om att lämna klubben, fick chansen från start.

Marcus Rashford blev sedan tvåmålsskytt när han gjorde 3–1, tidigt i den andra halvleken. Manchester United såg länge ut att ta hem segern utan några större problem men i matchens slutminuter nickade McGoldrick in ett reduceringsmål. I realtid såg det ut som ett självmål av Nilsson Lindelöf men på reprisbilderna kunde man se att McGoldrick var sist på bollen i duellen mot svensken. Sheffield United låg sedan på för ett kvitteringsmål, men Lindelöfs Manchester United lyckades hålla undan och ligger nu på sjätte plats i Premier League.

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer var nöjd med segern men medgav att det var tufft i slutet av matchen.

– Det var inte alls bekvämt mot slutet. Vi gjorde det svårt för oss själva igen efter en dålig start men sedan spelade vi briljant, sa Solskjaer efter matchen enligt BBC.

Tidigare under kvällen möttes Aston Villa och Burnley på Villa Park. Den matchen slutade 0–0.