Publicerad 2018-05-12

Det blev ingen dubbel för de grekiska mästarna AEK Aten.

Laget föll i cup-finalen mot Paok från Thessaloniki.

Niklas Hult stod för en svag insats och blev utbytt efter 56 minuter.

För första gången sedan säsongen 2009/10 blev inte Olympiakos mästare i Grekland.

Istället vann AEK Aten sin första ligatitel sedan 1994, och ikväll hade de chansen att vinna dubbeln - en chans de inte tog.

Deras bittra fiende Paok från Thessaloniki vann finalen med 2–0 efter mål av tidigare Wolfsburg-spelaren Vierinha och Dimitris Pelkas.

Hos de nyblivna cup-mästarna spelar även den förre Djurgårdsspelaren Alexandar Prijovic.

Prijovic bakom 2–0

Den numera 28-årige serben hade en bra match. I första halvlek drog han upp ett anfall som resulterade i en straff. Straffen tog han själv hand om, men Paschalakis i AEK-målet räddade.

Prijovic låg däremot bakom 2–0-målet som skulle visa sig bli matchens sista.

Niklas Hult i AEK Aten hade däremot en betydligt sämre kväll.

I första halvlek hade den tidigare Elfsborgsspelaren stora problem i försvaret.

I början av den andra perioden höll han på att skänka bort ett mål till Paok, men blev räddad av matchens lirare Paschalakis.

Stort säkerhetspådrag

Vi har blivit vana vid att läsa skandalrubriker efter stora matcher i Grekland. Men den här kvällen hade de grekiska myndigheterna bestämt sig för att undvika bråk.

Hela långsidan på Atens Olympiastadion skiljde de båda lagens supportrar åt så att de inte skulle bråka med varandra.

Efter matchen lämnade AEK-supportrarna i lugn och ro samtidigt som Paok-anhängarna höll sig på sin kortsida.