Gustafsons makalösa halvlek i krossen

Uppdaterad 2015-10-19 | Publicerad 2015-10-18

Gustafsons läckra 3-0-mål.

Simon Gustafson, 20, hade en rolig första halvlek tillsammans med Dirk Kuyt, 35.

Svensken gjorde sitt första mål i klubben och assisterade fram till ytterligare tre, mot Sam Larsson och Simon Therns Heerenveen.

Halvleken slutade hela 5-0.

Simon Gustafson lämnade Häcken för holländska Feyenoord i somras och fick till en början stå lite åt sidan – men under den senaste tiden har det vänt och han har fått sin startplats.

Nyligen petades han ur truppen till det U21-lag som nu jagar en ny EM-plats.

"En överenskommelse med en sliten spelare. Han har precis börjat få speltid i Feyenoord och vi är överens om att han får stå över den här samlingen så att han kan klara hösten och vintern på ett bra sätt", sa förbundskaptenen Håkan Ericson då.

Ett mål & tre assist av svensken

Vidare sliten verkade den unge svensken inte i dag.

Han låg nämligen bakom det mesta i Feyenoords utspelning av Heerenveen i den första halvleken, som slutade 5-0 till bortalaget.

Nyckeln var samspelet med den holländske veteranen Dirk Kuyt, som själv stod för tre av målen.

Gustafson passade fram till två av dem (till 1-0 och 5-0), och även Michiel Kramers 2-0-mål, men såg också till att själv hamna i målprotokollet med sitt 3-0-mål – med ett skott från nära håll.

Simon Thern och Sam Larsson spelade hela matchen för Heerenveen. Simon Gustafson blev utbytt i 83:e minuten.

Matchen slutade 2-5.