Ronaldo tvåmålsskytt – gjort fler mål än Pelé

Uppdaterad 2021-05-26 | Publicerad 2021-01-03

Juventus besegrade Udinese helt utan svårighet.

Två utav målen i 4–1-segern kom från Cristiano Ronaldo.

Det innebär att han har hittat nät 758 gånger i sin karriär och slår Pelé i antalet mål.

Att besegra Udinese blev en enkel uppgift för Juventus. Efter dubbla mål från Cristiano Ronaldo vann de med 4–1.

Men det var Udinese som var först med att skicka bollen i nät. Efter tolv minuter spräckte Udinese nollan genom Rodrigo De Paul.

Det var först efter en VAR-granskning som det fastställdes att han fick med sig bollen med hjälp av armen, och målet dömdes bort.

Udinese fick också in två ramträffar, innan de i 90:e minuten kunde reducera. Det var Marvin Zeegelaar som lyckades snygga till siffrorna, även om det kom för sent i matchen för att tända något hopp om seger.

Slår gamla målrekordet

Istället var det Ronaldo som blev matchhjälte, med sina två mål. Med dem tar han över skytteligaledningen i Serie A från Romelu Lukaku.

Men än mer anmärkningsvärt är att han med sina dubbla bollar nu har gjort fler mål än Pelé gjorde. Brasilianen gjorde storslagna 757 mål i sin karriär. Ronaldos andra i dagens match var hans 758:e officiella mål.

Dejan Kulusevski var utanför Juventus startelva men fick hoppa in efter 74 minuter.