Uppdaterad 2020-12-13 | Publicerad 2020-12-12

Everton vann mot Chelsea.

Gylfi Sigurdsson gjorde matchens enda mål från straffpunken.

Det var Evertons andra seger på åtta omgångar.

Ett formsvagt Everton tog emot ett formtoppat Chelsea på Goodison Park. Men det hade inte någon betydelse i kvällens match där Everton vann med 1–0, efter ett tidigt ledningsmål.

Hemmalaget gjorde matchens enda mål när Dominic Calvert-Lewin blev sänkt i straffområdet efter en misslyckad utrusning av Chelseas målvakt Edouard Mendy. Islänningen Gylfi Sigurdsson rullade kyligt in ledningsmålet i den 22:a matchminuten.

Mängder med chanser

Direkt efter målet skapade gästerna ett flertal heta lägen. Högerbacken Reece James hade först en farlig frispark och i situationen efter sköt han ett kanonskott i stolpen. Chelsea fortsatte att skapa chanser i andra halvlek men kom inte närmare än ytterligare en stolpträff från Mason Mount.

I en chansrik tillställning där lagen växlade målchanser var det oskärpan framför mål som gjorde att straffmålet i den första halvleken blev matchens enda.

Everton lyckades hålla undan och tog sin andra seger på åtta omgångar. Det var också första gången som hemmalaget höll nollan sedan premiärsegern mot Tottenham. Chelsea hade möjligheten att gå upp i serieledning vid seger i kvällens match men misslyckades och ligger kvar på en tredjeplats i Premier League.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se