Chelsea vidare till kvartsfinal – efter ”dubbla straffar”

Sänkte Dortmund i Champions League

Uppdaterad 2023-03-08 | Publicerad 2023-03-07

Möjligen kan Chelseas tränare Graham Potter andas ut lite.

Londonklubben är vidare till kvartsfinal i Champions League efter att ha besegrat Dortmund med 2–0 (totalt 2–1).

Kai Havertz, 23, blev matchvinnare – trots straffmiss.

– Spelarna har lidit, alla har lidit, säger Graham Potter i C More.

Rubrikerna kring Chelsea har varit mörka på den senaste tiden. Samtidigt har trycket varit enormt på tränaren Graham Potter efter flera dåliga resultat.

Men nu kan han kanske dra en lättnadens suck efter att Chelsea tagit sig vidare till kvartsfinal i Champions League.

Fick slå om straff

Chelsea gjorde mycket rätt i den första halvleken och Raheem Sterling gav Londonklubben ledningen i slutet på den första halvleken.

Tidigt i den andra halvleken fick man också en straffspark efter handboll på Dortmundspelare.

Kai Havertz stegade fram och drog straffen i stolpen. De gulklädda firade – men domaren dömde att straffen skulle tas om. Flera spelare från båda lagen hade sprungit in i straffområdet innan straffen var slagen.

– Domargudarna är för tillfället på Chelseas sida, sa C More experten Jens Fjellström om situationen.

Graham Potter och Chelsea fick jubla.

Havertz tog vara på sin andrachans och satte dit 2–0.

Dortmund fick aldrig till någon riktig forcering och Chelsea är vidare till kvartsfinal efter totalt 2–1 över dubbelmötet.

”Spelarna har lidit”

– Det är lättnad och lycka. Det var stressigt i slutet på matchen men totalt sett tyckte jag att vi förtjänade att gå vidare, säger Graham Potter.

Han fortsätter:

– Jag är glad för spelarna och fansens skull, vi har gått igenom en tuff period. Nu får vi lite av allt; tro, självförtroende och moral. Spelarna har lidit, alla har lidit för vi vill inte ha de resultatet som vi har haft.

Kvällens andra åttondelsfinal slutade med en storseger för Benfica.

Hemma i Lissabon besegrade man Club Brügge med 5–1 efter bland annat två mål av Gonçalo Ramos, 21. Portugiserna är nu vidare till kvartsfinal efter totalt 7–1 mot belgarna.