Degerfors nya stjärnsmäll: ”Får inte hända”

Publicerad 2023-05-13

Häcken studsade tillbaka efter förlusten mot Halmstad – och det med besked.

Hemma mot Degerfors körde man matchen redan i första halvlek.

– Det får inte hända, säger Degerfors Djian Vukojevic till Discovery.

Häcken tog en ny övertygande seger i allsvenskan. Hemma mot Degerfors slutade det med tennissiffrorna 6–1.

Tillbaka i startelvan var Ibrahim Sadiq efter en tids skadefrånvaro och det blev en comeback som gjorde avtryck.

Anfallaren var inblandad i det mesta framåt för Häcken och stod för ett mål i matchen, som hemmalaget avgjorde redan i den första halvleken där man gick ifrån till en 4–1-ledning.

– Vi tappar duellspelet helt vid hörnor och inlägg. Det får vi inte göra för då straffas vi direkt, säger Degerfors Djian Vukojevic till Discovery.

Det första målet kom efter bara två minuters spel, när Benie Traore lämnades helt fri utan markering och enkelt kunde stöta in 1–0.

Kvitterade efter drömmål

Efter den chockstarten ryckte dock Degerfors upp spelet och i minut 25 var det kvitterat, när Dijan Vukojevic slog till med en riktig hästspark från distans.

– Det är årets mål i allsvenskan så här långt, säger Discoverys expert Nordin Gerzic efter att bollen skruvat sig vackert in i nät via stolpen, helt otagbart för Peter Abrahamsson i Häckens mål.

Men efter det var det slut på det roliga för gästerna, som i slutskedet av den första halvleken föll igenom fullständigt och släppte in tre raka mål på sex minuter.

– Vi bjuder på alldeles för mycket kontringar och där är de otroligt starka. Sen är vi svaga i vår egen box just nu. Det får inte rinna iväg som det gör, det är för dåligt, säger en besviken Sebastian Ohlsson till Discovery.

I andra halvlek fortsatte Häckens show när man utökade till 5–1 redan efter fem minuters spel genom Benie Traore. Målet var hans andra för kvällen, när han stötte in returen på Olden Larsens stolpskott. Ivorianen har därmed hittills gjort åtta mål denna allsvenska säsong.

14 insläppta på tre matcher

Det sista målet gjordes av 18-årige Momodou Sonko, som slog till med karriärens första allsvenska mål efter att ha varit på planen i blott 52 sekunder.

För Degerfors var det här andra raka matchen på bortaplan där man släpper in sex mål. Tidigare föll man mot IFK Göteborg med 0–6.

Värmlänningarna har nu släppt in 14 (!) mål på de tre senaste matcherna.

I nästa omgång ställs Degerfors mot AIK i ett ångestladdat bottenmöte hemma på Stora Valla.

För Häckens del väntar närmast final i svenska cupen mot Mjällby nu på torsdag.